16.4.06

Segona República Espanyola

Posted by Picasa Aquest any és celebra el 75è aniversari de la Segona República Espanyola. Poca cosa puc dir perquè jo encara no era al mon però, pel que he llegit de fons fiables va ser un temps en el qual és van cometre tota mena d’atemptats contra la gent d’Església i contra el patrimoni monumental religiós, i aquell govern de Manuel Azaña feia els ulls grossos i també s’ha dit d’Azaña que era un “jacobí” que significa descregut i anticlerical. No val la pena que m’allargui massa ja que qui vulgui pot trobar tota la documentació a internet només punxant SEGUNDA REPUBLICA.

Però el més sonat que m’han dit fa uns dies es que abans de morir a l’exili de França, en Manuel Azaña va demanar un confessor, es a dir un ‘capellà’, i per cert que no devia ser precisament per tirar-li trets com fan aquests milicians amb els seus fusells contra la imatge del Sagrat Cor.

Tot ens convida a reflexió per fer créixer el SENY.

Per cert que, Manuel Azaña va ser ademés de president de la Segona República, també un gran escriptor, i per dir-ho en poques paraules: ho tenia tot aquest home menys l’atractiu físic i la fe religiosa ben formada. I cosa curiosa, quan va morir només tenia 60 anys, una edat envejable de jove triomfador. Que Deu l’hagi perdonat. Amen. http://es.wikipedia.org/wiki/Manuel_Azaña

(Nota: el vincle anterior funciona malament a causa de la Ñ d'Azaña. Es un problema que encara no he pogut solucionar del Google)

Sembla que el problema anterior queda solucionat cercant amb Google Azaña sense el "barret" de la Ñ. O sinò, vejeu aquí manuel azana