15.6.06

Turbulències Espanyoles

(Fòrum Marc de Referencies)
Per a’n J.M. : La gent esta farta de sentir parlar de l’Estatut perquè el tema avorreix per la manca de espectacularitat, poesia, estètica o humorisme si voleu, qualitats aquestes que més bé s’avenen en la vida d’una Rocio Jurado o en l’espectacle d’uns atletes picadors de pilotes. En temps de l’Imperi Romà la plebs demanava PA i ESPECTACLES. Sembla doncs que l’Estatut no ofereix ni una cosa ni una altra, i ni tan sols la primera que vol dir menjar per a tothom, o més aviat treball per a tothom.

Per a n'Oriol Fernández: Els Boadelles i els Espades son els complements de la política per poder mantenir l’equilibri damunt de les aigües turbulentes peninsulars espanyoles. Quan els independentistes és decanten massa pel seu costat, han d’actuar per l’altre banda els autonomistes moderats per anivellar la barca, del contrari s’enfonsaria i l’enfonsament significaria tornar al 36. El Catalanisme no ha estat tan beatífic com sembla i ho vam veure amb la trobada d’en Carod a Perpinya amb els etarres que, és van reunir per fer manetes. Els insults diaris que venen d’Espanya especialment d’una emissora clerical, no deuen ser tan “insults” com ho veiem ja que la Justícia no actua contra tals insults, tot i que els jutges son amics del PSOE i que més aviat suposa una avantatja per part dels anticlericals que majoritàriament son anti-emisora-Cope.

Per a’n Joan Albiol: Més aviat soc partidari del bilingüisme ja que, prohibir es antidemocràtic en gran manera quan és tracta d’un idioma qualsevol. En aquest punt les lleis actuals que regnen de permissivitats avui dia, és mosseguen la cua ja que per menys de deu cèntims ho permeten tot.