17.2.11

En Santi Santamaria, El Cuiner Mundial

Que Deu li doni el descans etern, amén. No es gens agradable tenir que acomiadar-nos d'una persona jove com ell en plenitud d'experiència professional que ha aixecat a Catalunya fins als cims de la màxima categoria mundial, en quant a l'especialitat de la Bona Cuina amb majúscula. Com a cosa curiosa acabava d'estrenar un restaurant a Singapur, ciutat en mig d'una illa que ve a ser com el Manhatan de Malasia.  Com a cosa encara més curiosa, com a súmmum de categoria professional d'en Santi, i com a súmmum de l'arquitectura més avanguardista en la construcció dels hotels de luxe, tenim AQUÍ l'hotel on en Santi acabava d'estrenar el seu local. Ja no cal ni mencionar que es un dels hotels mes cars del mon i que només el poden freqüentar els que van forrats de butxaca, però això no deixa per altra part de ser un extraordinari espectacle visual de monstre arquitectónic per poder contemplar: L'Hotel Marina Bay Sands.  Si mirem la fitxa del article en la part dreta de la Wikipedia de l'Hotel Marina, on posa els restaurants, n'hi ha un que diu "Santi", es el local d'en Santi Santamaria el nostre gran cuiner a dintre d'aquest complex, però segur que el local d'en Santi deu estar situat en les altres dependencies separades de les tres torres ja que els restaurants generalment van a les plantes baixes.  Com cosa curiosa també, L'Hotel Marina Bay Sands disposa d'una grandiosa piscina en el cim de la plataforma de dalt al terrat, i la piscina per un costat te el voral invisible fent l'efecte d'una catarata que s'estimba cap al precipici de 200 metres fins al terra, per provocar l'emoció de vertígen. En realitat, l'efecte del vertígen ha de ser brutal, no pas mirant l'aigua a un metre o mes d'altura, sinó al mateix nivell de nadador amb la vista al nivell de la piscina. L'aigua que cau pel voral és recollida amb un canal i tornada a bombejar fent el reciclatge del sistema "esquimer". He trobat un vídeo on és veu l'esquimer del salt d'aigua de la piscina.

He trobat un vídeo en que surt el personatge Santi Santamaria, es un vídeo de la pagina, el que figura a sota on hi ha la foto de l'Hotel en que es veu l'edifici amb les tres torres.

Es interessant la munió de vídeos que estan sortint de l'Hotel Marina Bay Sands, només cal clicar al Google el nom de l'hotel i despres clicar on posa VIDEOS. 

Santi Santamaria, gran cuiner català. Ciutat de Singapur plena de gratacels estrambótics.  Hotel Marina Bay Sands amb el barret en forma de vaixell.  La piscina del vertígen. Tot per a recordar i relacionat amb Catalunya.