28.2.15

Religió A L'Escola I Pregaria

12.2.15

LA TEORÍA DEL TODO - Tráiler HD


Sobre la vida del savi de la cadira de rodes n'Stephen Hawking.
Molt bona pel·lícula, sobre la vida del mes mediàtic científic del moment present, el nou Einstein del any 2000 que ha aconseguit fer-se el mes famós cosmòleg des de fa ja molts anys. Però en realitat es un ateu i jo em pregunto si no s'hagués declarat ateu si l'èxit literari seria el mateix. Es molt emocionant la pel·lícula sobretot en el seu festeig amb la seva núvia i després en el seu casament i el neixament dels seus tres fills quan a ell els metges li donaven sols dos anys de vida. En l'aspecte científic de les seves teories la trama de la pel·lícula no si fica massa extensament i mes aviat la pel·lícula es una historia d'amor perquè es el que fa vendre mes a l'hora de presentar pel·lícules al gran públic. Però esta feta amb un gran realisme que m'ha fet emocionar de veritat. Es la historia d'un jove geni de les matemàtiques que cerca la teoría del Tot que per nosaltrs els creients aquest Tot es Deu però per a ell es l'Univers, es el sistema que se'n diu "panteísta", la religió segons ell dels ateus intel·ligents. Destaca en el film l'escena de quan cau greument malalt de neumonia i el metge aconsella desconnectar el respirador artificial perque no hi veu el metge cap esperança de que pugui sobreviure i, la seva dona que era creient practicant evangèlica si oposa i vol que n'Stepen visqui costi el que costi, i ve a significar que segueix viu gràcies a la decisió de la seva dona que no el va voler desconnectar. Al final de la pel·lícula surten unes lletres que cal llegir-les detenidament per veure com va acabar tota la historia i diu el text que es va separar de la seva dona, la seva dona es va casar amb el seu amic que li feia d'ajudant, i n'Stepen va continuar siguent amic d'ella tot i havent-se separat, i del seu principal llibre se'n van vendre la quantitat bestial de 10 milions d'exemplars.
Stephen Hawking a la Wiki http://es.wikipedia.org/wiki/Stephen_Hawking
Stephen Hawking en la vida real amb la seva dona, i les declaracions d'ella http://www.religionenlibertad.com/la-esposa-creyente-de-stephen-hawking-la-mano-de-dios-en-10893.htm

6.2.15

Els Secrets Del Vaticà

He visionat aquest vídeo i haig de dir que l'he visionat unes quantes vegades i cada cop m'agrada mes  tornar-lo a visionar repetidament per l'excel·lent tècnica cinematográfica en que l'han montat, una técnica molt rápida en que no es perd cap moment en explicacions llargues i pesades.  Es un documental sobre l'Estat Del Vaticà, i no estalvia cap menció històrica immoral com quan parla del papa Borgia que va enverinar als seus cardenals opositors i de les riqueses del Vaticà que ens mostra el video una quantitat de peces d'orfebreria policromades amb or que valen una fortuna però que no és poden vendre perquè son patrimoni històric. Hi ha el detall simpàtic quan surt l'ajudant del papa Benet i diu el narrador "el apuesto Georg tal como le llaman". Com a detall curiós quan diu dels arxius secrets subterrànis del Vatica, la suma en metres de totes les estanteries de paperàm arriba a uns 80 quilòmetres, es una quantitat bestial. Es un vídeo que mostra tots els embolics històrics en que s'ha vist implicat El Vaticà, tant de guerres com de victories, i destaca les relacions del Vaticà amb els EEUU, que fins la Segona Guerra Mundial van ser tenses però despres es van anar suavitzant fins a l'apoteosi de quan va ser president dels EEUU en Bush fill que el papa Benet va celebrar el seu cumpleanys a la Casa Blanca enmig de tota una gran festa en el seu honor. El millor documental que s'haurà fet del Vaticà i dels papes de Roma que en molts anys no n'hi haurà cap de millor filmat. Es un documental que els convé veure'l especialmente la gent que son crítics anticlericals i també la gent que volen saber la vertadera historia del Vaticà i de les seves anècdotes mes polèmiques..